AKILLI TAHTA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

   Değerli dostlar yeni yazımla karşınızdayım. Bu yazımda sizlere öğrencilerin ve öğretmenlerin gözdesi olan akıllı tahtalar hakkında bilgi vereceğim. Akıllı tahtalar ile birlikle gelen kolaylıklar, kazanılan zaman, çalışma kapasitesi öğrenci ve öğretmenleri oldukça etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.



   Teknoloji her alanda etkili olduğu gibi eğitim alanlarından da akıllı tahtalar sayesinde oldukça etki uyandırmıştır. Eskilerden kara tahta kullanılırdı. Bununla beraber kullanıla tebeşirler oldukça zararlıydı. Öğrenciler bu durumdan çok fazla etkilenir hatta hasta olurlardı. Tebeşir tozu sınıfı sarardı. Daha sonra kaleme geçildi. Sınıflarda artık beyaz tahta kullanılıyor ve kara tahta tebeşirlerle beraber tarih oldu. Artık toz bulutu ortadan kalktı ve daha etkili öğretim devreye girdi diyebiliriz. Akıllı tahtalarla beraber ise artık öğrenciler ve öğretmenler zamandan tasarruf edebildiler. Özelikle çizimi olan ders olan Geometri dersinde şekilleri sanal ortamda kolaylıkla çizebiliyor ve öğretmenin yamuk karelerini görmek zorunda kalmıyoruz. Akıllı tahta üzerinde oluşturulan tüm ders içerikleri kaydedilebilir ve istenilen zaman tekrar saniyeler içinde tahtaya yansıtılabilir. Bu işlem, öğretmene zaman kazandırdığı gibi, sınıfın dikkatinin dersten kopmasını engellemiş olur. En önemli hususlardan biri de geçmiş derslere ihtiyaç olduğu anlarda imdadımıza yetişti bu akıllı tahtalar. Anlık olarak kafamıza takılan bir sorunu internet aracılığıyla hemen öğrenebiliyoruz. Sınıfta gereksiz tartışmalara da böylelikle nokta koymuş oluyoruz. Akıllı tahtaların çalışma alanı da diğer tahtalara göre çok fazla hatta sınırsızdır. saniyeler içinde yeni tahta oluşturulabilir önceki verileri de akıllı tahtanın için de ya da harici bellekler aracılığıyla yedekleyebilirsiniz. Bu saye de sadece okulda değil okul dışında da ders ile alakalı aklınıza bir şey takıldığında harici belleğinizi kişisel bilgisayarınıza bağlayarak halledebilirsiniz. Akıllı tahtalar görsellik açısından da öğrenciler için çok önemlidir. Tüm yazı veya grafiklerin biçim, renk ve boyutları göze en iyi hitap edecek şekilde değiştirilebilmektedir. Metnin önemli noktalarını dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Akıllı tahtaların bir diğer özelliği de el yazılarını anımsayıp bilgisayar yazısına çevirebilmesidir. Böylelikle öğretmeninizin akıllı tahtaya yazdığı yazıyı bilgisayar yazısı olarak görebilirsiniz. Akıllı tahtalar sayesinde derslerle alakalı videolar izleyebilir ve öğrenci sıkılmadan konuyu anlayabilir. Bazı boş derslerde de film izlemek hiçte fena olmaz :) . 
   Az çok akıllı tahtalar bu şekilde değerli dostlar. Anlatamadığım bir çok özelliği daha içinde bulunduruyor. Eğitim alanında atılan en büyük adımlardan bir tanesidir akıllı tahtalar. Öğrenciler ve öğretmenler için büyük kolaylık sağlamakla beraber öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini de arttırıyor ve derslere katılım fazla oluyor.

Yorumlar

  1. kendinden biliyorum akıllı tahtalar geldikten sonra belge almaya başladım 😀

    YanıtlaSil
  2. Öğrenme sürecini müthiş destekleyen bir araç bu info için teşekkürler👍🏻

    YanıtlaSil
  3. Ogretmenlerin isini cok daha kolay ve ogrencilerin konulari cok daha anlasilir kildiginin kaniti icin verilen information a saygi duymamiz gerekiyor...

    YanıtlaSil
  4. Donemimizin KARA tahtasi ve TOZ tebesirlerinin yerini alarak mukemmel bir hizmet olmustur.
    Calismalariniz icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  5. öğretmenler telefon kullanamıyor bunu zaten hiç kullanamıyorlar gerekli eğitim verilip kullandırsalar daha yararlı olur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder