ALARM ve GÜVENLİK SİSTEMLERİNİN AMACI NEDİR?

   Değerli dostlar bugün ki yazımda sizlere alarm ve güvenlik sistemleriyle alakalı bilgiler vermeye çalışacağım. Detaylı olarak incelemeye çalışacağım ve çalışma prensiplerini anlatacağım.

   Değerli dostlar günümüzün en büyük sorunları olan hırsızlık, yangın, gasp gibi dertlerle başa çıkmanın en güzel yolu alarm sistemleridir. Alarm sistemleri bir çok teknoloji gibi, yılların ilerlemesiyle ve özellikle fiyatlarının düşmesiyle ulaşılması daha kolay olmuştur. Alarm sistemleri çoğumuzun görebileceği gibi hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Evde işte araba da rahatlıkla kullanılabilir. Siz dışarıdayken de aklınız geride kalmaz. Artık bir durum olduğunda alarmımız polis merkezine mesaj çekebiliyor hatta en yakın karakolu arayabiliyor. Siz daha olay yerine varmadan polis alarm sayesinde sizden önce varabilir. Bu da hırsızlar için pek iç açıcı bir durum olmaz. 

   Alarm sistemi farklı çalışma prensiplerine sahiptir. Her farklı durum için özelleştirilmiş alarm sistemleri, bu farklı durumları algılamaya yönelik farklı sensörlerle çalışır. Ancak temelde prensibi aynıdır. Buna göre, öncelikle sensörlerle yangın, hırsızlık, gaz kaçağı vb. durum algılanır, sensörlerin gönderdiği sinyallerin alarm sinyaline dönüşmesi sağlanır ve ardından duruma göre alarm izleme merkezine sinyal göndermek, siren çalmak ve sorunun giderilmesine yardımcı olmak gibi işlemler vasıtasıyla alarm harekete geçer. 

Hırsızlar için; dedektörler, hareket sensörü, para tuzağı ya da manyetik kontak sensörleri hırsızlığı algılayabiliyor. Duman ve ısı dedöktörleri yangın için kullanılır. Kaçak gaz sensörleri ise gaz kaçağına bire bir diyebiliriz.
   
   Tüm bunların yani sıra güvenlik kamera da en büyük güvenlik sistemlerinden birisidir. Siz nerede olursanız olun internet aracığı ilea güvenlik kamerasına bağlanabilir ve canlı olarak izleyebilirsiniz. Bunun dışında hırsızılık olduğunda polise vermek için kayıt cihazının içinde bulunan depolama birimi de anlık olarak kayıt yapmaktadır. Harddiskin boyuna göre 1 aya kadar kayıt yapması mümkündür. polislerin de fazlasıyla işini kolaylaştırır.



Yorumlar

Yorum Gönder