DRONELAR HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

   Evvet değerli arkadaşlar bu yazıdımda son yılların gündeminden hiç düşmeyen herkesin mutlaka bu nasıl bir şey dediği ve merakla izlediği Droneları inceleyeceğiz.

   droneları bizim zamanımızdaki kumandalı arabalara çok benzetiyorum. Tabi ki bunlar biraz daha gelişmiş ve karada değil hava da gidiyor. Eskiden daha çok askeri alanda kullanılan dronelar günümüzde herkesin oyuncağı olabilecek konumda bulunuyor. Günümüzde iki farklı Drone tipi konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi Wi-Fi teknolojisi ile çalışıp, uzaktan kumandayla kontrol edilebilen; belli bir mesafeye çıkıp, şarjı yettiği sürece havada çekim yapabilen ARDrone ve DJIPhantom gibi ürünler. Bir diğeri de; gelecekte internet erişiminin olmadığı bölgelerde erişimi sağlaması öngörülen ve sürekli havada olacak olan hava araçları. Mark Zuckerberg’in Internet.org projesi ile bu tip Drone’larla internet olmayan bölgelere, interneti sunma hayali bulunmakta. En çok rağbet gören dronelar ARDrone ve DJIPhantom modelleridir. bunu da sebebi çok önceden piyasaya girmiş olmaları diyebiliriz. Dronelar daha çok amaca yönelik üretiliyorlar. Bu yüzden hemen hemen hepsinde fotoğraf ve video kaydı bulunmaktadır. Temelde bu ürünler; gövde, kontrol kartı, motor, pervaneler, batarya, alıcı ve uzaktan kumandayı barındırıyor. Uzaktan kumandaların çoğunda ekran da bulunuyor. Bu sayede sürüş esnasın da gözden kaybolan droneları da ekran yardımıyla kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Günümüzün teknolojileriyle daha da ileriye gitmesini bekliyorum bu droneların her zaman yeni kullanım alanları da artacaktır diye umud ediyorum. Zannediyorum ki zamanla drone yarışları bile olacaktır :) . Özellikle biz Türklerden çok farklı şeyler beklemeden edemiyor insan. 
   Değerli dostlar şunları söylemeyi unuttum. Yurt dışında dronelar artık kargo bile dağıtabiliyor. Yaklaşık olarak 5 kg kapasiteli olan dronelar hafif kargoları yerlerine normalden 30 dakika daha erken ulaştırabiliyor. 
   Artık pankartlarda dronelara bağlanarak havada çok güzel görüntülere sahiplik edebilecektir. Özellikle futbol maçlarında stadların üzerinden takıma destek amaçlı pankartlar neden uçurulmasın ki...






Yorumlar

  1. Türkiye de yaygınlaşması gereken projelerden...

    YanıtlaSil
  2. fiyatının biraz daha dusmesi gerekir

    YanıtlaSil
  3. herşey iyi güzel ama dronelara ulaşmak için yeterli para imkanı bulamayanlar var biraz daha yaygınlığın artmasıyla beraber daha ucuzlamasını bekleyeceğim gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Ulasamayacaginiz mesafenin kalmadigi bir caga ayak uydurmamiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Fikrimce,fiyat konusunda daha esnek olunursa kullanim orani cok daha fazla yayginlasacaktir.
    Guzel bir calisma olmus.

    YanıtlaSil
  6. çok göz önünde olmasada yakında her yerde olacaklar

    YanıtlaSil
  7. Isteyen herkes sahip olabiliyormu ? Herhengi bir prosudur gereklimi acaba ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder