GÜÇ KAYNAĞI NEDİR? ÖNEMİ NEDİR?

   Önceki yazılarımda bilgisayarımızın nasıl hızlı ve kaliteli çalıştırabiliriz sorularının cevaplarını vermeye çalıştım. Bu yazımda ise Bilgisayarın tüm parçalarını topladıktan sonra prize takıp çalıştırmak içi gerekli olan POWER SUPPLY yani güç kaynağını anlatmaya çalışacağım. Güç kaynağının ortalama bir bilgisayarda 250W olması işimizi rahatlıkla görür. Fakat işin içine güçlü ekran kartı ve işlemci girdiğinde bu miktar yetmez hatta ana kart yakma güç kaynağı yakma gibi sorunları da beraberinde getirir. Bu nedenle eğer oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorsanız güç kaynağınızın gücünün en azından 750W olması gerekmektedir.
   Ayrıca Bilgisayarın girişinde 220 Watt olan elektriği, bilgisayarın ihtiyacı olan 6-12 Watt seviyesine dönüştürme işini de yapmaktadır.




  Güç Kaynağı Nasıl Çalışır sorusuna gelecek olursak arkadaşlar, normal şartlarda tek başına çalıştırmak oldukça zordur.Güç kaynakları ana kart üzerinden çalışma sinyali alırlar (yani ana karta bağlayıp bilgisayarın güç düğmesine basmanız yeterlidir). Bu çalışma sinyali ana karta giren kalın kablo demetlerin deki bir kablo üzerinden gelmektedir. Sonuç olarak ise sinyali alan güç kaynağı çalışmaya başlar.
   Bu güç kaynakları aynı zaman da içinde bulundurduğu büyük fan ile kasanın içini soğutmaya da yaramaktadır. Kasalar ile ilgili yazımda da anlatacağım, kasanın içindeki donanım birimlerinin tam performans verebilmeleri için mümkün olduğunca soğuk olması gerekmektedir. Güç kaynaklarının soğutma konusunda da önemli bir konumda olduklarını hatırlamak gerekir.

Yorumlar

Yorum Gönder