HOPARLÖRLER HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

   Evvet değerli dostlar blog sayfamda bir kaç değişiklikten sonra tekrar karşınızda yine günümüzün vazgeçilmezlerinden olan hoparlörleri sizlere anlatmaya çalışacağım. Gerek müzik dinlemek olsun gerek video izlemek olsun gerek görüntülü konuşmak olsun gerekse oyun oynamak olsun, bunların hepsini yapabilmemiz için hoparlörlere ihtiyacımız bulunmaktadır. Kasa bilgisayarlar da bildiğiniz üzere hoparlör olmaz harici olarak bağlamanız gerekmektedir. Diz üstü bilgisayarların kendi içerisin de hoparlör olsa da yine de harici hoparlörlere ihtiyaç duyduğumuz zamanlar elbette olmuştur.




5+1 ev için ses sistemi
   Hoparlörler günümüzde neredeyse her çeşitte ve her boyutta bulunuyor. Artık dışarıda yürürken bile telefonumuzu bağlayabildiğimiz ses bombası olarak nitelendirilen cep hoparlörleri bile mevcuttur. Hoparlörler mikrofon gibi birimlerden elektrik dalgalarını alarak bize ses olarak olarak ve yüksek desibelde gönderiyor. Hatta bunu içinde bir adet bobin, bu bobinin önündeki levha ve sesin büyümesi işlemini gerçekleştiren bir adet de mıknatıs ile yapıyor değerli dostlar. Elbette evde dinlediğiniz hoparlörler ile düğünlerde hatta konserlerde dinlendiğiniz hoparlörlerin boyutları ve teknik özellikleri farklı olmalıdır. Evde daha az yoğun bir ses ortamı olacağı için çok büyük bir hoparlöre ihtiyacınız olmayabilir fakat büyük organizasyonlarda ses çınlaması, titreşim ve yüksek sesten oluşan cızırtı duymak istemiyorsanız hoparlörünüz büyük olduğu kadar kaliteli de olması gerekmektedir. Tabi ki ortamı da göz ardı etmememiz gerekir arkadaşlar. hoparlörleri uygun şekilde yerleştirmek ve yine hoparlörlere uygun ortam hazırlamak gerekiyor. Hoparlörlerin yanında her zaman bir de bas olur. Kiminin bayılarak dinlediği kiminin ise kafası kaldırmadığı için uzak durduğu. Baslar genellikle evde kullandığımız 3+1, 4+1 gibi sistemlerin +1lerini oluştururlar. Evimize ses sistemi döşemek istediğimizde öncelikle karar vermemiz gereken şey ne kadar ve nasıl ses istediğimiz olmalıdır. Örneğin sinema çok izliyorsanız sis sisteminizin en az 5+1 olmalıdır. Her bir köşeye birini bağlayarak gelen efektlerin nereden geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz. 

büyük organizasyonlar için ses sistemi


   Ses sisteminizi bilgisayara bağlamak için bilmeniz gereken en önemli konu ana kartınızdır. Ana karta entegre olarak bir adet hoparlör jacki bulunur. Fakat daha kaliteli ses almak istiyorsanız daha fazla jack girişine ihiyacınız olacaktır. Bunu da ses kartlarıyla çözebilirsiniz. Daha sonrası için mutlaka kullanım klavuzunu okuyarak ya da web sitesine ulaşarak hoparlörlerin bağlantısını yapmalısınız. Bağlantıları yaptıktan sonra ses sisteminizin yazılımı kurmanız gerekir ve ses sitemini kendinize özel olarak ayarlayabilirsiniz. 
   Değerli dostlar makalemizi okuduktan sonra olumlu olumsuz yorum yapabilirsiniz. Sizlerin yorumları sayesinde kendimi daha ileriye taşıyabileceğime inanıyorum. 
   Sevgiyle kalın...

Yorumlar

Yorum Gönder