Plantronics RIG 400 vs Cougar Phontum ÜRÜNLERİNİN KARŞILATIRMALARI

   Değerli dostlar bugün sizler için beğendiğim iki kulaklığı karşılaştıracağım. Dilerseniz önce kulaklıkların özelliklerini daha sonra da karşılaştırmalarını yapalım.

    Plantronics RIG 400 : Bu kulaklık modüler bir yapıya sahiptir. Nedir bu modüler yapı değerli dostlar, kişiye özel olarak yenilenebilir. Yani kulağınızın rahat olabilmesi için özel ayarlanabiliyor. Ayrıca kulaklık oldukça hafif olduğu için uzun kullanımlarda kafanızı da ağırtmaz. Yüksek ses performansı da gayet iyi diyebiliriz. Genel olarak oyun için kalibre edilmiş. Kapalı tip olduğu için dinamik aralığı oyunlarda daha verimli çalışıyor. Dışarıdan gelen sesi kesmesi yeterli. Müzik için açık tarzda kulaklıklar daha iyi, müzikte dinamik range ortalama seviyede. Bunların yanın da maalesef bu kulaklıkta 7.1 ses desteği bulunmuyor. Tabi buda haliyle oyuncuları kendisinden uzaklaştırıyor. Fiyat performans olarak baktığımızda bu kulaklık üst düzey performans sağlıyor diyebiliriz arkadaşlar. Ürün tamamen plastikten yapılmasına rağmen son derece sağlam çıktı.Kulaklık kablosu yeterince uzun ve üzerinde mikrofon açıp kapatma ve ses seviyesi gibi standart kontroller mevcut.
   Bu ürünün piyasa değeri yaklaşık olarak 250-300 TL'dir.


Plantronics Rig 400


   Cougar Phontum : Cougar Phontum bizler için iki farklı kulaklık minder seçeneği sunuyor. Birincisi ince kulak minderi ikincisi ise kalın kulak minderidir. Üstelik bu ikisi de aynı kutu içerisinde buluyor. Bu normalde basit görünebilir ama kulağınıza göre tercih edebilir ve daha uzun süre kullanabilirsiniz. Dışarıdaki sesleri neredeyse tamamen kesiyor. Bas, orta ve tiz ses çıkışları arasında daha net bir ayrım yapmanız için ideal bir kulaklık olduğunu söyleyebilirim. Fakat müzik hastalarını yine de tatmin edeceğini zannetmiyorum. Ben bir müddet kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki kulaklık için fazla bütçesi olmayanlara önerebileceğim kulakların başında geliyor.

Bu ürünün piyasa değeri yaklaşık olarak 300-350 TL'dir.



Couger Phontum

Yorumlar

Yorum Gönder