SES KARTLARI ve HYPERX UMP USB SES KARTI KARŞILAŞTIRMASI

 SES KARTLARI NEDİR NE İŞE YARAR?

  Merhabalar dostlar, bir önceki yazımda hoparlörlerden geniş çaplı olarak bahsetmiştim. Hoparlörlerin daha kaliteli ve yüksek ses çıkarması için de ses kartına ihtiyacımızın olduğunu anlatmıştım. Bugün de bu konunun devamı olarak ses kartları hakkında bildiklerimi sizlere aktarmaya çalışacağım ve beğendiğim bir ses kartını sizlere tanıtmaya çalışacağım.

SES KARTLARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
  
 Ses kartlarının özellikleri dijital olarak gelen ses dalgalarını analog ses dalgalarına dönüştürmesi ve ardın da bilgisayarın anlayacağı dilde tekrar dijital dalgalara dönüştürmesidir. Ses kartları fiziksel modelleme, dalga tablosu ve frekans modülasyonundan oluşur. USB bağlantılı ve ana kartlara harici olarak bağlanırlar. Ses kartlarının girişleri işimizi kolaylaştırmak için renklendirilmiştir. Örneğim yeşil renkli giriş hoparlörü pembe renkli giriş ise mikrofon çıkışı olduğunu gösterir. Yüzde 99 ses kartlarında bu renk dizilimleri bu şekildedir.

SES KARTLARI FİLM İZLEYENLER İÇİN NE KADAR ÖNEMLİDİR?

 Ses kartları daha çok filmler izleyenler için önemlidir. Film ne kadar aksiyonlu olsa da ses kartınız olmadığında ses sadece tek noktadan gelir. Fakat ses kartı ve sis sistemi olduğunda sesler dağılır ve filmin keyfine daha iyi varabilirsiniz. Sadece oyun oynuyor ve video izliyorsanız ses kartına çok ihtiyacınız yok dahili gelen ses kartı ya da 10-15 liralık ses kartları işinizi çok rahat görür. Dilerseniz bir tane ses kartının özelliklerini ve neleri desteklediğini inceleyelim.
Harici ses kartı



   HYPERX AMP USB SES KARTI: Değerli dostlar bu ses kartının en büyük özelliği 7.1 desteklemesidir diyebiliriz. Bu ses kartı çok basit çalışma mantığına sahip , bilgisayarına takın ve çalıştırın hepsi bu kadar. Yaklaşık 2m kablo uzunluğu ile bir kulaklık bağladığınızda size fazlasıyla yeterli olacaktır. Ayrıca bu ses kartı ps4ler içinde uyumlu ve bütün fonksiyonları çalışıyor. Eğer elinizde Hyper Cloud, Cloud Stinger, Cloud Alpha ve Cloud Revolver gibi 7.1 destekli kulaklıklar varsa değmeyin keyfinize dostlar. Oldukça kaliteli oyun oynar ve film izlyebilirsiniz. Ses kartının fiyatı yaklaşık olarak 200 TL civarında, bu 7.1 destekli bir ses kartı için fazla abartı bir fiyat değil bence günümüzde 7.1 destekli kulaklıkları yaklaşık olarak 500-600 TL değerinde bulabiliyoruz.


HyperX AMP USB Ses Kartı

Yorumlar

  1. Sesin hazzını alabilmen için gereken aksesuar

    YanıtlaSil
  2. Ayarlariniz sayesinde daha iyi ses kalitesine ulaştım teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ayarlariniz sayesinde daha iyi ses kalitesine ulaştım teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Taşınabilir sınırsız wifi internet ve modeme göz atmak için tıklayın: taşınabilir sınırsız wifi internet modem

    YanıtlaSil

Yorum Gönder