WEBCAM: BASİT VE ETKİLİ ÜRÜN

   Değerli dostlar geçmiş yazılarıma bakınca gözden kaçırdığım bir donanım birimi olduğunu gördüm. Bugün ki yazımda sizlere büyük hasret giderici olan web kameralar hakkında bilgi vermeyi amaçlıyorum. Web kameralarını istisnasız hepimiz kullanmışızdır. Özellikle geçmiş yıllarda teknoloji henüz bu kadar ilerlememişken yani kameralı telefonlar GoPro vs gibi ürünler yokken usb bağlantılı mini web kameralar vardı. Uzakta olan akrabalarımız ile görüntülü konuşmak bunlar sayesinde mümkün oluyordu. Dönemin MSN si ile kamera bağlantısı kurabiliyorduk ve özlediğimiz akrabamızı arkadaşımızı görebiliyoruz. Kendimden örnek verecek olursam babam yurt dışında çalışıyor ve eskiden bizi telefonlar araması mümkün olmuyordu. Bizde haftanın bazı günleri msnye girer web kameralarımızı açardık. Babam da msnye girdiği zaman bizi görür ve bağlantıyı sağlardık.




   Değerli dostlar bu harika eserin geliştirilme amacı bir kahve makinesini gözetlemek olduğunu söylesem sanırım hepiniz büyük bir şaşkınlık geçirirsiniz. Ama gerçek bundan ibarettir. İlk ortaya çıktığı zaman oldukça işlevsiz bir cihaz olmasına rağmen geliştirilme amacı ne olursa olsun günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Hatta artık günümüzde vazgeçilmez olmuştur. Buradan o kahve makinesini gözetlemek için web kameralarımızı geliştiren abilere teşekkür etmek istiyorum. 
   Web kameralar, dijital kayıt aracı veya kameralar gibi kendi kendine kayıt yapamaz. Eğer konuşmaları doğrudan kullanmak istiyorsanız bunu bilgisayarınıza yedeklemeniz gerekmektedir. Web kameralarının kurulumu ve kullanımı da oldukça kolaydır aslında. İnternet üzerinden web kameranızın yazılımını indirerek yaklaşık 5-10 dakika içerisinde bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz ve usb kablo ile bağlantısını gerçekleştirerek kullanıma hazır hala getirebilirsiniz. Artık web kameraları üzerinden toplu konuşmalar da yapabilirsiniz. Resim çekebilir ve video da çekip internet aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Günümüzde artık diz üstü bilgisayarlarda entegre olarak web kameraları vardır. Diz üstü bilgisayarlar da web kameraları kullanmak için sadece sürücü yeterlidir daha sonra web kameranız aktif hale gelir. Bu arada dikkat etmeniz gereken bir konu da hackerler olmalıdır. Çünkü hackerler diz üstü bilgisayarlarınızda olan web kameralarına bağlanarak bilgisayarda yaptıklarınızı görür ve kayıt altına alabilirler. Genellikle web kameralarınızın yanında bir ışık yanıyorsa o zaman sizi gözetliyor olabilirler. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız ve bundan korunmak içinde sadece görüşme yaparken Web kameranızı açık tutun diğer zamanlarda üzerine bir şeyler yapıştırabilirsiniz. Değerli arkadaşlar lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyin elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. Sonraki yazılarımda görüşmek üzere...

Yorumlar

Yorum Gönder